Ronald Koeman: Türk takımlarıyla maçlar oynadık ve maçlar her zaman muhteşem bir atmosferde geçti – Son Dakika Spor Haberleri

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde yarın Türkiye ile karşılaşacak Hollanda'nın teknik direktörü Ronald Koeman, zorlu bir maç geçireceğini söyledi.

Maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Koeman, Türkiye'nin bugüne kadar oynadığı rakiplere göre farklı bir oyun yapısına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yürekten oynayan bir takım olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Her zaman kendimize odaklanıyoruz ve Romanya karşısında çok iyi bir oyun oynayabileceğimizi gösterdik. Farklı rakiplere karşı kendimize alan yaratmaya çalışıyoruz. Bunu mevcut takımımızla yapın ve bazı değişiklikler yapın. En önemli şey oyunumuzu oynamak ve şu ana kadar oyunu kaybetmemek, kendimize güveniyoruz. dedi.

Türk seyirciden etkilenmeyecek tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Koeman, şöyle devam etti:

“Ben ve birçok oyuncumuzun bu anlamda tecrübesi var. Türk takımlarına karşı oynadık ve maçlar her zaman fantastik bir atmosferde oynandı. Yapmamız gereken topu tutmak, kontrol etmek ve taraftarların sesini azaltmak. Bu şekilde yarın da olacak, ama açıkçası bu ciddi bir konu.” “Vazgeçmemeli ve oyunu odaklanmış ve konsantre bir şekilde oynamalıyız, iyi futbol oynamalıyız, ancak bunların zaman zaman açık olabileceğini hepimiz biliyoruz ve doğru seçimi yaparak bundan yararlanabilirsiniz.”

Maçın önemini herkesin bildiğini belirten 61 yaşındaki teknik adam, şöyle konuştu: “Bu şartlarda oynamak güzel. Bizi dinlemek biraz zor olabilir ama herkes üzerine düşeni yaparsa kazanır diye düşünüyorum. Bazen farklı taktikler deneriz, hava topu konusunda iyi olan oyuncularımız var ama bazen rakipler de iyi.” “Bu anlamda aynı derecede güçlü olabilir.” dedi.

Sağ kanatta birçok alternatifin bulunduğunu kaydeden Koeman, şunları kaydetti:

“Mağlup olmamalıyız, maçı kaybetmemeliyiz. İyi bir maç çıkarırsak artık mağlubiyet sonuç değildir. Bu aşamadan sonra yarı final gelecek, bu bizim için önemli bir fırsat. Devam edebiliriz. Sahaya çıkıp bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum, Romanya'ya karşı ama tabii ki bu rakibe karşı da iyi bir maç çıkardık.” Bağlı olmak. Rakibiniz size yer bırakıyor mu? Bu önemli. Romanya, Belçika karşısında özellikle sağ kanatta zorlandı, bize birçok pozisyon yarattılar ve erken gol atmayı başardık. Bu takımın güçlü yönlerinden biri ama sabırlı olmalısınız çünkü bu maçta rakip de bizim sonuçlarımızı izledi. Bize yer açtıklarında fırsatları hızla değerlendirmemiz gerekiyor.”

Son maçta da seviyelerini korumaları gerektiğini belirten Koeman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Son maçın seviyesini tekrarlarsak bizim için çok iyi bir turnuva olabilir. Her maç zordur. Büyük takımların hepsi farklı maçlarda zorluk yaşadı. İngiltere son saniyede gol attı. Portekiz penaltılarla kazandı. Mücadele etmemiz gerekiyor ama son maç bize güven verdi. Bu seviyeye ulaştık, bu seviyenin altına düşersek turnuvada hedefimize ulaşamayabiliriz. Maçın sakin olmanız gereken anları olabilir. Rakibin çok istekli ve istekli olduğu, öne geçtiği anlar olabilir ama bunun tersi de olabilir. Biz de nerede tehlike yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Bu takım bu fırsatları yaratabilecek bir takım.”

Dumfries: “Sahaya büyük bir enerjiyle çıkmamız gerekiyor”

Hollandalı oyuncu Denzel Dumfries, EURO 2024'te çeyrek finalde oynayacağını ve bunun için ek bir motivasyona gerek kalmayacağını açıkladı.

Kendi oyununa odaklanacağını belirten Dumfries, şunları söyledi: “Bu maç için ekstra motivasyona gerek yok. Çeyrek finalden bahsediyoruz, burada olmak harika bir şey. Diğer oyuncular da öyle. Biz de çeyrek finalden bahsediyoruz. Burada olmak çok güzel bir şey. Biz de öyle.” Zor bir maç olacağını biliyoruz. Konsantre olmamız ve topa sahip olmamız gerekiyor. Rakibimiz de aynısını yapacak, beklentimiz bu.

Kontrollü oynamaları gerektiğini belirten Dumfries, şunları söyledi:

“Bazen coşkuyu paylaşabilirsiniz ama kontrollü gitmeniz gerekiyor. Konsantre olacağım çünkü o coşku sizi etkilememeli. Yaşlandıkça bu durumları daha iyi okuyabilirsiniz. Turnuva boyunca taraftarlarımızın ne kadar iyi olduğunu gördük. Gerçekten güçlenmemize yardımcı oldu Taraftarlarımızdan da yarın aynı şeyi yapmalarını bekliyoruz “Tabii ki taraftarlarımızın desteği bizi güçlendiriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir