Taha Ulukaya, Filistin'e destek için yürüyenlere şunları söyledi: “Çöl fareleri için yürüyorsunuz”! Bakanlık skandal sözlere tepki gösterdi

Hem oyuncu hem de Youtube programcısı Taha Ulukaya, sosyal medyada skandal bir paylaşım yaptı.

Filistin'e destek yürüyüşlerine tepki gösteren Taha Ulukaya, paylaşımında şunları yazdı:

“Hangi Filistin. Sana söylemek istemiyorum ama şu anda beni gerçekten tiksindiriyorsun. Memleketinde neler oluyor? Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam et.”

Bu sözler büyük tepki uyandırırken bir kişi şöyle düşündü: “İnsanlığını kaybetmiş bu yaratık nasıl devlet tiyatrosunda yer bulup sahnede performans sergileyebilir?” Diyerek tepki gösterdi.

Bunu gören Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu bu paylaşımına sessiz kalmadı.

Dr. Batuhan Mumcu, “Taha Ulukaya'nın soykırım mağduru mazlum halka yönelik alçakça açıklamalarını şiddetle kınıyorum” dedi.

“Tüm dünyanın gözü önünde yaptığı katliamlarla terör devleti olduğunu kanıtlamış işgalci İsrail'in vahşetini görmezden gelmeye çalışan bu kişilerin, Türkiye'deki tiyatrolarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bakanlığımızın görev kapsamı ve yetkisi.

ODA ATAMALARI İPTAL EDİLDİ

40 binden fazla sivilin şehit edildiği bu vahşet karşısında her sanatçının görevi masumların ve mazlumların sesi, insanlığın vicdanı olmaktır. Bunu yapamıyorsanız en azından vicdanınız karardığı kadar sessiz kalmalısınız.”

1
Dr. Batuhan Mumcu da Taha Ulukaya'nın eserlerini iptal ederek, şunları söyledi: “Fare gibi vicdanı olmayanlara salonumuz yok. Sözde sanatçının eserlerine salon tahsisi iptal edilmiştir.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir