Özgür Özel “sepet”i omuzlarına aldı: “Kutuyu getir, biz taşıyacağız” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Partisinin Nilüfer ilçe merkezini ziyaret eden ve ardından binanın önündeki sahnede partiye yeni katılan üyelere rozet takan Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kazanılan belediyelerin partiye büyük umut getirdiğini belirterek, bu durumun partiye büyük umut verdiğini vurguladı. Umarım yapılacak ilk seçimlerde CHP'ye iktidar kapısı açılacaktır.

Cumhuriyetin kurucu kadrolarının, Cumhuriyetin ilk yüzyılında çok zor şartlar altında bu ülkeyi önce kurtardıklarını, sonra kurduklarını anlatan Özel, şöyle konuştu:

“Bugün koşullar zor, ama o zamanki kadar değil. Yüz yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin mensuplarının öncelikle demokrasiyi kurtarması, demokratik rejimi yeniden kurması, hukukun üstünlüğünü güvence altına alması, Yargının bağımsızlığını garanti altına alın, kuvvetler ayrılığını sağlayın ve sonuçta bir kez daha.” “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiyi lider seçerek Türkiye'yi zirveye taşımak bizim görevimizdir ve bunu hep birlikte başaracağız.”

Özel, seçilen belediye başkanlarının her birinin cebinde bir anahtar bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Belediyenin, kasanın, şehrin kapısını açmanın anahtarı değil, CHP'nin gücünün anahtarıdır. Eğer iyi, güzel, dürüst çalışırlarsa, halka ve yoksullara sahip çıkarlarsa, Bitsin bu ülkeyi yine CHP yönetecek.” dedi.

Özel, İngiltere'de asgari ücretin 86 bin lira olduğunu, gıda fiyatlarının ise Türkiye'ye göre yüzde 15-20 daha düşük olduğunu söyledi.“Yani adam bizim çalışanlarımızın aldığının 5,5-6 katı maaş alıyor. Piyasadaki fiyatlar da daha düşük. Bu günleri yakalamak için Atatürk'ün söylediği yolda yürümeli ve onun kadar cesur ve çalışkan olmalıyız. Gençler ve deneyimlilerle birlikte, “31 Mart'ta bir ilke imza atarak büyük bir başarıya imza attık. Artık hep birlikte birlik olup önümüzdeki seçimlerde de benzer başarıyı yakalayıp partimizin gücünü pekiştireceğiz” dedi.

Özel, kavga ederek, tartışarak değil, çalışarak yükseldiklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim, emeklilik, çay, tahıl, asgari ücret, sendika gösterileri düzenleyerek ve bir sonraki seçimleri beklemeden çok çalışarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Çalışarak kazanacağız ve göreceksiniz, bunlarla kazanacağız. Bu ülkeyi bölen, kutuplaştıran, yoksullaştıran, düşmanlaştıran büyük, güçlü, barışçıl bir ülke haline getireceğiz. Mülteci sorununu da çözeceğiz. 10 yıllık iktidarımızda da aynı yükselişi ve yükselişi orada yaşayacağız. Tıpkı saltanatımızın ilk 10 yılında yaşadığımız gibi” dedi.

“EMEKLİLERİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Mudanya Belediyesi'ni de ziyaret eden Özgür Özel, daha sonra Mütareke Meydanı'nda parti otobüsüyle vatandaşlara seslendi.

Özel, emeklilerin ve asgari ücretli çalışanların mevcut maaşla geçinemeyeceğini, asgari ücretin 6 ayda 3 bin 800 lira düştüğünü belirtti.

Kendisini dinleyen iki gencin ellerinde tabut taşıyarak onları yanına çağırdığını fark eden Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Ben diyorum ki 'Sayın Tayyip bırak sepeti arkanızda. Sepeti sırtınıza verin. Ben emekliyi aslan gibi taşıyacağım, aslan gibi.' Asgari ücreti biz taşıyoruz. Taşıyamıyorsanız milletin omuzlarına bırakın. Yükü siz bu milletin, asgari ücretlinin değil, tüccarın değil taşıyamayanlar gelsin. Sepeti taşıyacağız diye söz veriyoruz, bu iki çocuğu unutmayın, sepeti omuzlarımıza yüklediklerinde o gece dışarı çıkacağız, “Zaferi birlikte kutlayacağız, söz veriyorum. , bu iki genç adamla kutlayacağız. Biz kazanacağız”.

Özel ayrıca partisinin Osmangazi ve Yıldırım ilçe merkezleri ile Osmangazi ve Nilüfer belediyelerini de ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir