Kediyi tekmeleyip 4'üncü kattan atan sanığa hapis cezası – Son Dakika Türkiye Haberleri

Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, kedinin sahibi, müşteki Fatma Aydın, sanık Elanur Pilici, taraf avukatları ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Elanur Pilici, kediyi pencereden atmayı değil, sadece tekmelediğini ve hayvanın düştüğünü iddia etti.

“VURDUĞUM İLK HAYVANDI”

Apartmanın yanındaki köpekleri beslediğini iddia eden sanık Pilici, şunları söyledi: “Ben hayvanları onlardan daha çok seviyorum. Sevmeye devam edeceğim. Kaza anında psikolojik sorunlarım vardı. Yaptığım için üzgünüm. Bu Hayatımda ilk kez bir hayvanı vuruyorum.”

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa “evcil hayvanı veya evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan herhangi bir takdir indirimi yapılmaksızın 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kararın açıklanmasının ardından bir hayvansever mahkeme salonu önünde bayıldı.

SUÇLAMADAN

Küçükçekmece Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Fatma Aydın'ın, 15 Ağustos'ta “Şirine” isimli kedisinin sanık Elanur Pilici tarafından tekmelenerek 4. kat penceresinden atıldığı iddiasıyla şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. , 2023.

İddianamede ifadesi yer alan sanık Pilici, kediye kızdığını ancak tekmelemediğini, pencereden atmadığını iddia ederken, tanık İlayda Argun ise Fatma Aydın'ın misafir olduğu eve geldiğini ifade etti. Kaza günü kedisi Şirine ile birlikte olduğunu, Aydın gittikten sonra kedinin de yanlarında kaldığını söyledi.

“4'ÜNCÜ KATTAN AŞAĞIYA ATTI”

Kedinin, zanlının yanındayken evinin balkonundan balkona çıkıp saksıları devirdiğini belirten Argun, “Sabah saatlerinde zanlının kapıyı çalmasının ardından kedinin saksıları devirdiğini öğrendik. kapımıza gelip bize bağırdı, biz konuşurken kedi Aydın'ın evi olan dairesine doğru yürüdü, sanık kediyi fark etti, kediyi yere tekmelemeye başladı ve emekleme alanında onu durdurdu bu sırada sanık kaçtı Benden uzakta, kovaladığı kediyi yakalayıp 4'üncü kattan aşağı attı” diye ifade verdi.

Tanık Argun, kazanın ardından kediyi veterinere götürdüklerini, yüksekten düşme sonucu iç kanama geçirdiğini ifade etti.

İfade ve bilirkişi raporuna göre iddianamede, sanığın kendisine isnat edilen suçları işlediği belirtilerek, Pilici'nin “evcil hayvana eziyet etmek veya kötü muamele etmek” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. hayvan”.

Kaza anlarına ilişkin bilirkişi raporu düzenlenen güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlının bir apartmanın zilini çalıp, kapı açıldığında dışarı çıkan kediye tekme attığı görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir