İspanyol yıldız Lamine Yamal gece 23.00'ten sonra forma giyebilecek mi? Alman yasaları ne diyor? Avrupa Şampiyonası 2024

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te son 16 turu başladı. Turnuvada yarın İspanya ile Gürcistan, çeyrek finale yükselmek için Köln Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Teknik direktör De la Fuente, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, elemelerde Georgia ile de karşılaştıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Yarınki maç, elemelerde oynadığımız iki maçtan tamamen farklı olacak. Yarınki herhangi bir hata, büyük bir hata olacak. Ağır bir şekilde cezalandırıldık, bu yüzden rakibimize büyük saygı duymalıyız. Onlar Portekiz'dir.” “Bizi 2-0 yendiler. Bu da onların çok tehlikeli bir takım olduğunu gösteriyor.” dedi.

Turnuvada sürpriz sonuçlar yaşandığını belirten İspanyol teknik adam, şöyle konuştu: “Futbolda birçok sürpriz gördük. Futbolun doğasında bu var ve benzer durumları görmeye devam edeceğiz. Gürcistan, Portekiz'i mağlup etti. Bu da onların potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.” Herhangi bir rakibi yenmek için maç 90 dakika sürer: “Her şey olabilir. Bu yüzden en iyi futbolumuzu oynamalıyız. Rakibimize azami saygıyı göstermeliyiz. Futbolda birçok şey gördüm ve göreceğime de eminim. diğer birçok sürpriz. Futbol sahasında ne olacağını asla bilemezsiniz.” dedi.

YAMAL'IN AÇIKLAMASI

Luis de la Fuente'ye, Alman yasalarına göre gece 23:00'ten sonra çalışması yasak olan 16 yaşındaki futbolcusu Lamine Yamal'ın durumu soruldu.

Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç futbolcu olan Yamal'ı bağlayan yasanın sorulması üzerine 63 yaşındaki teknik adam, “Açıkçası Almanya'daki çalışma mevzuatını bilmiyordum. Onu saat 23.00'te sahadan çıkarmak zorunda kalacağız. Tabii ki şaka yapıyoruz. “Yamal futbol oynamak ve işinin tadını çıkarmak için burada. Açıkçası başka bir şey düşünmüyoruz.” dedi.

Genç futbolcunun antrenmanlarına önem verdiğimizi belirten De la Fuente, şöyle konuştu: “Yaması nedeniyle Yamal'a özel önem veriyoruz. Ona takımdaki diğer oyuncular gibi davranıyoruz ama henüz 16 yaşında olduğu için biz de önemsiyoruz. Ona özellikle dikkat etmek gerekiyor ancak futbol sahasında gösterdiği olgunluk yaşının çok ötesinde.” Onu sadece futbolcu olarak değil, insan olarak da yetiştirmeye çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Euro 2024 canlı sonuçları
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Almanya çeyrek finalde!  İşte muhtemel rakibi...Almanya çeyrek finalde! İşte muhtemel rakibi…
Almanya-Danimarka maçı yağmur nedeniyle durduruldu!Almanya-Danimarka maçı yağmur nedeniyle durduruldu!
Yusuf Erdoğan yeni takımıyla sözleşme imzaladıYusuf Erdoğan yeni takımıyla sözleşme imzaladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir