Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarda “hasar tespit” çalışmaları tamamlandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 20 Haziran gecesi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi ile Mardin'in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan yangına ilişkin hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı'nda meydana gelen yıkıcı yangının çıkmasından bu yana bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerindeki personelimiz bölgeye müdahale, destek ve destek amacıyla gönderilmiştir. AFAD koordinasyonunda çiftçilerimizin kayıp ve hasar tespit çalışmaları da yapıldı.” Köksalan İlçesi, Bağacık İlçesi, Yaz Çiçek İlçesi ve Ağaçsever'de 7 bin 900 dönüm tarım arazisinin yandığı belirlendi. 6 bin 789 dekarına anız, 1111 dekarına ise hasat edilmemiş hububat ekilen Diyarbakır'ın ilçesinde 14 sulama sistemi yandı. Köksalan ilçesinde ise 924 koyun telef olurken, tedavi edilemeyen 83 ağır yaralı büyükbaş hayvan ise Et ve Et İşletmesi'ne gönderildi. Süt Enstitüsü'nde (ESK) kesim için, 190 hayvan nakliye primi ödenerek yerinde tedavi edildi.

“İl ve ilçe yönetimlerimiz çiftçilerimize destek olacak”

Mardin'de yapılan hasar tespit çalışmasına ilişkin Bakan Yumaklı, şunları söyledi: “Mardin'de Mazıdağı İlçesi Yetkinler ve Yücebağ mahalleleri ile Kelek Köyü'nde 7 bin dönüm tarım arazisinin yandığı, bunların 4 bin dekarının hasat edilmemiş buğdaydan oluştuğu tespit edildi. Ayrıca çiftçilerimizin sulama ekipmanlarından bir kısmının kaybolduğu Mardin'deki ekiplerimize herhangi bir hayvan kaybı bildirilmemiştir. İl ve ilçe müdürlüklerimiz bitki ve tarımla uğraşan çiftçilerimize destek olmaya devam edecektir. Ayrıca yanan alanlardaki biyolojik çeşitliliğimiz hızla onarılarak alan zenginleştirilecek, devletimiz bölgedeki yaraları tedavi etmeye devam edecek. İlgili tüm kurumlarla. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir