Japonya'nın Putin'e tepkisi: Ciddi endişe duyuyoruz – Son Dakika Dünya Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin'in mevkidaşı Kim Jong Un ile 24 yıl aradan sonra ilk Kuzey Kore ziyaretinde yaptığı görüşmede dile getirdiği dayanışma mesajı dün Japonya'nın gündemine girdi.

Genelkurmay Başkanı Hayashi Yoshimasa, basın açıklamasında, Putin'in ziyareti sırasında iki ülke arasında ikili ilişkilerin bulunduğunu söyledi. “Askeri teknolojik işbirliği derinleştirilebilir” Mesajına tepki gösterdi.

Hayashi, imzalanan stratejik ortaklık anlaşması çerçevesinde Putin'in Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ilişkileri görüşeceğini söyledi. “Askeri teknolojik iş birliğinin derinleştirilmesi göz ardı edilmeyecek” Açıklamanın Japonya'yı endişelendirdiğini söyledi.

Hayashi, Putin'in açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: “Bunların ülkemizi çevreleyen bölgesel güvenlik ortamı üzerindeki olası etkilerinden ciddi şekilde endişe duyuyoruz (Putin'in sözleri). dedi.

Putin'den Kuzey Kore'nin füze ve nükleer geliştirme programlarına yönelik eleştirisi “Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları gözden geçirilmeli” Hayashi de konuyla ilgili açıklamalarını eleştirdi “Bu tür açıklamalar kesinlikle kabul edilemez” Dedi.

Japon yerel basınında, Rusya ile Kuzey Kore arasında artan askeri işbirliği, Japonya ve müttefiki ABD için “endişe kaynağı” olarak tanımlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Kuzey Kore'ye resmi bir ziyarette bulundu ve taraflar arasında “kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması” imzalandı.

Rusya lideri Putin, anlaşmada iki taraftan birinin saldırıya uğraması halinde karşı tarafın askeri yardım sağlayacağının sözünü verirken “ittifak” kelimesini kullanmaktan kaçındı.

Putin mevkidaşı ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kuzey Kore ile stratejik ortaklık anlaşması kapsamında “askeri ve teknik işbirliğinin geliştirilmesini göz ardı etmediğini” söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim, anlaşmayı bir “pakt” olarak nitelendirdi ve ilişkilerin “yüksek ittifak” düzeyine çıkarıldığını vurguladı.

Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması kapsamında, her iki tarafın da saldırıya uğraması durumunda karşı tarafın askeri yardım sağlamayı taahhüt ettiği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir