İsrail, Macron'un 'üçlü temas grubu' önerisini reddetti – Son Dakika Dünya Haberleri

İsrail ZamanlarıHabere göre Gallant, Macron'un girişimi nedeniyle Fransa'yı yoğun bir şekilde eleştirdiği bir açıklama yayınladı.

Gallant, Fransa'nın 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarla ilgili olarak İsrail'e karşı “düşmanca politikalar benimsediğini” ve Hamas'ın faaliyetlerini görmezden geldiğini söyledi.

Macron'un Hizbullah konusundaki teklifini reddeden Gallant, “İsrail, Fransa'nın önerdiği üçlü çerçeveye katılmayacak” Dedi.

Gallant'ın açıklaması, Macron'un dün üç ülkenin kuzey sınırındaki gerilimi azaltmak için birlikte çalışma konusunda anlaştığını söylemesinin ardından geldi.

“GALLANT'IN AÇIKLAMALARI 'UYGUN DEĞİL'”

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri, Gallant'ın Fransa'ya yönelik sözlerine karşı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Savunma Bakanı Gallant'ın Fransa'ya yönelik “saldırılarını” onaylamadıkları belirtildi. “İsrail ile Fransa arasındaki mevcut anlaşmazlıkların ötesinde, Fransa'ya yönelik yapılan açıklamalar yanlış ve haksızdır.” Söylendi.

Güney Lübnan'da Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki çatışmalarda gerginlik arttı ve İsrail'in son saldırılarında üst düzey bir Hizbullah üyesi öldürüldü.

Saha komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'e misilleme yapan Hizbullah'ın, 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail'e yönelik en büyük roket saldırılarından birini gerçekleştirdiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir