İran'ın dini lideri Hamaney: Bölgenin kaderini Hizbullah belirleyecek

Hamaney cumartesi günü yaptığı açıklamada Müslümanlardan da İsrail'e karşı yardım talebinde bulundu.

REKLAM

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Beyrut'un güneyindeki saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Bölgenin geleceğini Hizbullah belirleyecek” dedi.

İran devlet kanalı Press TV'den canlı yayınlanan konuşmasında Hamaney, “Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında yer alıyor ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini Hizbullah önderliğindeki direniş güçleri belirleyecek.”

İsrail'e karşı Müslüman dünyasından yardım çağrısında bulunan dini lider, şunları söyledi: “Lübnan halkı, saldırgan rejimin ordusunun Beyrut'u ayaklar altına aldığı zamanları unutmadı. Onların önünü kesen ve Lübnan'ı yücelten Hizbullah'tı.”

“Tüm Müslümanların, kaynaklarını Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında yer almak ve yağmacı, adaletsiz ve aşağılık rejime karşı çıkmalarına yardımcı olmak için kullanma sorumluluğu vardır.”

Hamaney, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırgan politikalarını artık Lübnan'a da yönelttiğini söyledi.

“Gazze'deki kanlı askeri işgalden ders almayı başaramadılar ve kadın, çocuk ve sivillere yönelik toplu katliamların güçlü bir direniş örgütünü zayıflatamayacağını veya yok edemeyeceğini anlayamadılar. Şimdi aynı çılgın politikalar Lübnan'da da uygulanıyor.”

Reuters haber ajansı kaynakları, Hamaney'in açıklama öncesinde maksimum güvenlik önlemlerinin alındığı bir yere nakledildiğini bildirdi.

Doğrudan Tahran tarafından bilgilendirildiği söylenen iki isimsiz yetkiliye dayanan raporda, İsrail'in Cuma günü Güney Beyrut'a düzenlenen saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran'ın Lübnan Hizbullahı ve diğer bölgesel gruplarla istişarede bulunduğu belirtildi. sonraki adım. Sürekli iletişim halinde olduğu yazıyordu.

Beyrut'un güneyinde ne oldu?

Cuma akşamı İsrail savaş uçakları, Hizbullah'ın Lübnan'daki kalesi sayılan Dahiye'nin Burj al-Beracine, Kifaat, Shuwayfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 40'tan fazla saldırı düzenledi.

Saldırılar, bu ayın başlarında Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'in şimdiye kadarki en ağır bombalaması olarak görülüyor.

İsrailli askeri yetkililer, Hizbullah'ın karargâhının güneydeki konutlardan birinin altına inşa edildiğini ve karargâhı hedef aldıklarını söylüyor. Bölgeye yeni saldırıların geleceği söyleniyor.

İsrail medyası, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da Cuma gecesi bombalamanın hedef aldığı karargahta olduğunu söyledi. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar haberi yalanladı ve Nasrallah'ın “güvenli bir yerde” olduğunu söyledi.

Öte yandan Cumartesi günü İsrail devleti ve ordusunun resmi X hesaplarında paylaşılan bir paylaşımda Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı.

Gönderide şu ifadelere yer verildi: “Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir