Narin davasında 22 şüpheli adliyeye sevk edildi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de iftutmaz deresinde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve amcasının tutuklu eşi Salim Güran'ın da aralarında bulunduğu 23 şüpheliden biri jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer 22 şüpheli ise bu sabah adliyeye sevk edildi.

“Narin'in ölümünden kim sorumluysa hak ettiği cezayı alacaktır.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada itirafçının tutuklandığını duyurdu.

Tunç, paylaşımında şunları söyledi: “8 yaşındaki Narin Güran'ımızın ölümüyle ilgili olarak Diyarbakır Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden NB, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı. Gözaltındaki diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam ediyor, hassas kızımızın ölümünden kim sorumluysa adaletin yerini bulacak.” “Onlar önlerine getirilecek ve hak ettikleri cezayı çekecekler.”

Gözaltına alınan amcanın avukatı davadan çekildi

Narin'in tutuklu amcası SG'nin avukatı Seda Toğrul, ifadeleri ve delilleri dikkate alarak davadan çekileceğini açıkladı.

Bir anne olarak kendini savunmaya devam edemediği için savunma avukatlığı görevinden çekildiğini belirten Toğrul, şöyle konuştu: “Güzel kızımız Narin'in yaşadıklarının derin üzüntüsünü ve acısını bir anne olarak doğrudan hissediyorum. Artık sanığın savunma avukatı olarak değil, bir anne ve vatandaş olarak davayı yakından takip edeceğim: “Adil bir yargılama olmasını ve tüm sorumluların adalet önüne çıkarılmasını temenni ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. yargılama” dedi.

Narin Güran'ın amcası SG, 2 Eylül'de tutuklandı

Diyarbakır'ın Bağlar Merkez İlçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, Tavşantepe Mahalle Muhtarı ve Narin Güran'ın amcası olan 8 yaşındaki Narin Güran için yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatıldı. Diyarbakır Başsavcılığı'ndan 2 Eylül'de serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kayıp Narin Güran'ın 8 Eylül günü saat 08.45 sıralarında Sıratutmaz Deresi kıyısında, elbiseleri üzerinde ve taşlarla saklanmış bir çuvalın içinde ölü bulunduğunu açıkladı. Zorluoğlu, şöyle konuştu: “İlk belirlemelere göre, kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvala konularak nehir kıyısına götürüldüğü, çuvalla birlikte dere kenarında suya bırakıldığı ve üzerinin ağaç dallarıyla örtüldüğü anlaşıldı. ve şüphe uyandırmamak ve doğal bir görünüm kazandırmak için taşlar.”

Gösterinin araştırma çalışmalarına katıldılar.

Gözaltına alınan 24 şüpheliden biri olan NB, jandarmaya verdiği ifadede, amcası SG'nin kendisinden 200 bin lira karşılığında çocuğun cansız bedenini dereye bırakmasını istediğini belirtti.

Sıvacı olduğunu, evinde su kesintisi yaşandığını ve yardım istemek için başhemşire SG'yi aradığını belirten NB, şu açıklamalarda bulundu:

“Aracımla evden çıktım. Arkamdan beyaz bir araçla SG'nin geldiğini gördüm. Burası mezarlıktan Tavşantepe ilçesine giden köyün parke döşeli iç yoludur. SG kornasını çaldı ve açtı. SG bana içme suyuyla ilgili bir şeyler anlatacağını düşünerek bekledim ve aracıma yaklaştım. Ben de araçtan indim ve SG bana battaniyeye sarılı bir şey gösterdi. Baktım, battaniyeye sarılı, hareketsiz yatan biri olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim: “Aileni iyi düşün, sana 200 bin lira vereceğim.” Çantan var mı? arabada mı?' Şöyle konuştu: “Arabamın bagajından rengini hatırlamadığım bir çanta çıkardım. Bebeği battaniyeye sarıp çuvalın içine koyduk. Çocuğun üzerinde siyah bir tişört ve şort vardı ve üzerinde küçük bir çanta asılıydı. Çantaya koyduğumuzda boynunda kızarıklık vardı. Çantayı önüne koydum. Aracımın arka koltuğunu oraya bağlamadan Muhtar SG eliyle orayı işaret ederek “Göl'e doğru götürün” dedi ama ben aldığıma pişman oldum ve aracıma ihtiyaç olduğunu düşündüm. dere kenarında çantayı aldım, çocuğun ayağının kesilip kesilmediğini hatırlamıyorum çünkü bulamayınca aklıma çocuğun çantasının ipi geldi. Çantayı ağacın yanına bağladım, orada olmayan bir yer buldum, orada su vardı, biri bulur diye üzerine bir taş koydum.” Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilogramdı. “

NB, SG'nin her gün gösteri amaçlı arama faaliyetlerine katıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Narin Güran'ı arama çalışmalarına ben de katıldım. Muhtar SG, sanki hiçbir şey olmamış gibi jandarma ekipleriyle arama yapıyordu, hatta kanala girip arama yaptığını bile gördüm. ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir