Akdeniz'de askeri hareketlilik! Kıbrıs'ın güney kıyılarına ulaştılar, 1000'den fazla komando hazır.

Akdeniz'deki askeri faaliyetler birdenbire gündemdeki konu haline geldi. Havargi gazetesinde yer alan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayımlanan habere göre, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait amfibi operasyon gemileri Güney Kıbrıs açıklarına yanaştı.

1000'DEN FAZLA KOMANDO HAZIR SİZİ BEKLİYOR

Aynı haberde, Güney Kıbrıs'ta egemen üs statüsündeki İngiltere'ye ait Akrotiri Havalimanı'nda 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği belirtildi.

Havargi gazetesinin “Kıbrıs'ta yabancı askeri güçlerin yoğunluğu artıyor” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs kıyılarına ulaşan İngiliz amfibi hücum gemileri için çoğul ifade kullanılmış, ancak sayılarına ilişkin bilgi verilmemişti. .

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan bazı internet siteleri de haberi askeri kaynaklardan doğruladıklarını bildirdi.

BÖLGEDE AMERİKAN GEMİSİ DE BULUNDU

ABD Donanması amfibi saldırı gemisi USS Wasp, Cuma günü Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Limasol limanına demirledi.

“Liman ziyaretleri” kapsamında Limasol'a gelen Amerikan savaş gemisi, muhalefet partisi üyeleri ve bazı aktivistlerin protestolarına maruz kalırken, Kıbrıs Rum hükümet sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, ülkesindeki gemi ve uçakların son dönemdeki hareketlerinin bu hareketin bir parçası olduğunu söyledi. adanın insani rolü. Bölgedeki gelişmeler ışığında.

iStock-1172207271

DENİZALTI KANO SEYAHATİNDE GÖRÜLDÜ

KKTC basınında yer alan haberlerde, ülkesi belirlenemeyen denizaltının, Limasol kenti açıklarında denizde kanoyla binilen bir kişi tarafından görüldüğü belirtildi.

iStock-1484731832

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve İsrail'in hem İran hem de Lübnan ile yaşadığı gerginliklerin ardından, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Güney Kıbrıs Rum yönetimi lehine yürüttüğü askeri yığınak, Özellikle Rum tarafının ana muhalefeti olan AKEL de basında eleştiriliyor

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir