Ayşe Ateş bugün ifade verecek: “İsim atlamadan anlatacağım” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar ilçesinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması bugün yapılacak.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Salonu'nda görülen duruşma öncesinde Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, suikastın nasıl gerçekleştiğini bir kez daha anlattı. Sinan Ateş'in öldürülmeden önce tehdit edildiğini öne süren Ateş, ifade vermeden önce gazetecilere ifade verdi.

Ateş'in açıklaması şöyle:

“Vicdanımı bir kenara bırakıyorum. Gözü ve aklı olan herkes Sinan'ı kimin, nasıl öldürdüğünü görebilsin diye kamera kaydı varken biz de bu saçmalıkları dinlemeye devam ettik.

Peki görüntülerde neler var? Görmeyenler için açıklamak iyi oldu.

Silahlı adam arabanın arkasından çıkıyor. Silahı Sinan'ın cesedine doğrultup ateş ediyor. Sinan'ın ayağından vurulan bir insanın refleksleri yoktur, başka bir hareket de yapamaz. Bilinçsizce yere düşüyor. Silahlı adam düşerken Selman'ı da vuruyor.

Selman hayatından endişe ederek kaçar. Kaçarken elinde ne silah ne de başka bir şey vardı. Kiralık katil devam ediyor. İleri bir adım atar ve düşen Sinan'ı tekrar vurur. İlk açıklamalarında belirttiği gibi: Sinan'ı etkisiz hale getirin, kaçırın. Selman geri döndüğünde Sinan'ın cansız bedeniyle karşılaşır ve dizlerinin üzerine düşer.

“HİÇ BİR ADINI KAYBETMEDEN SİZE ANLATACAĞIM”

Bugünkü duruşmada yapacağım açıklamada, sanıkların yaptığı gibi karton kahramanlara dönüşen katillerin hikayelerini değil, Sinan yaşarken yaşadıklarımızı, Sinan'ın bana anlattıklarını, katillerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Ve hiçbir ismi atlamadan. Tıpkı hastanedeki ilk gün savcıya verdiğim ifadede yaptığım gibi.

O günden sonra en yakın arkadaşlarım bana şunu söyledi: “Ayşe, bu isimleri söyleme. Senin de yaşamana izin vermeyecekler. Sinan'ın size söylediği alt katın isimlerini verin. “Devlet diğerlerini ortaya çıkaracak” dediler.

“ÇOCUKLARIMI ANNESİZ BIRAKMAKTAN KORKUYORUM”

Ölmekten, öldürülmekten, çocuklarımı annesiz bırakmaktan korkuyordum. Bugün ölümü göze alamadım. Burada sunulan görüntüyü sosyal medya ve televizyon ekranlarında gördükten sonra yargıda, poliste, medyada, sosyal medyada ve yeraltı dünyasında bu kadar gücü olan bu karanlığın, konuşsam da az konuşsam da beni öldüreceğine ikna oldum. Bu yüzden bildiğim hiçbir şeyin gizli kalmasını istemiyorum.

Duruşmada savunma avukatları, bu siyasi cinayetin Pensilvanya'da kurgulandığını ve senaryosunun Mustafa Özcan isimli bir kişi tarafından yazıldığını ileri sürdü. Güya ben de onlara hizmet ediyordum. Bu; MHP'ye ve Ülkü Ocaklarına yönelik bir komplo girişimiydi.

Tarih boyunca böyle bir küstahlık ve kurnazlık görülmedi.

Sinan Ateş'e vefat etmeden önce Ülkü Ocakları ve MHP liderlerinin sosyal medyada yönelttiği tehdit, hakaret ve iftiralar hâlâ sürüyordu.

Arkadaşlarına aynı merkezlerden saldırılmışken ve deliller aynı merkezi gösteriyorken eşimin katilini nerede aramalıyım?

“BU NE KADAR GÜZEL”

CHP'liler Sinan'ı tehdit etti, DEVA Partililer arkadaşlarına saldırdı, İYİ Partililer arkadaşlarına büyükelçi mi gönderdi, Zafer Partililer ofisine araba mı gönderdi?

Savunmacılar artık senaryoyu Mustafa Özcan'ın yazdığını söylüyor. Pensilvanya yok, hiçbir şey yok! Bu ne cesaret, bu ne cehalet, bu ne kurnazlık?

Duygusallaşmamalı, mutlu olmamalılar. Bilsinler ki, akrobatlara bakmayacağız, katillere de bakmayacağız. Buradan tüm siyasetçilere, sanatçılara, girişimcilere, tüccarlara, emeklilere, ev hanımlarına; Bu aziz milletin her ferdine haykırmak istiyorum:

Bu davaya gözlerinizi dikin.

“Duyuşmayla alakası yok diyorsanız burada açıklarım”

Çünkü Türkiye'nin göbeğinde güpegündüz işlenen bu siyasi cinayetin üstü kapatılırsa, bu dosya gizlenirse, silahın size, akrabanıza, oğlunuza çevrilmemesi için hiçbir neden kalmayacaktır. Hesabını vermediğimiz her suçun, yeni baskıların sebebi olduğunu unutmamalıyız. Cezasız kalan her suç, failini azgınlaştırır. Son olarak şunu ifade etmek isterim:

“Sayın Cumhurbaşkanı bugün açıklamamı yarıda kesip bunların duruşmayla ilgisi yok derse, siz değerli basın mensupları huzurunda aziz milletimize hitaben açıklamamı yaparım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir