Tatilde seyahat eden sürücülere öneriler – GÜNDEM

Ramazan Bayramı heyecanını yaşadığımız bu günlerde milyonlarca sürücü her tatilde olduğu gibi sevdiklerini ziyaret etmek veya tatil beldelerine gitmek için seyahat hazırlıklarına başladı. Petlas, yolculuğun güvenli olması için sürücülere yolculuk öncesinde ve yolculuk sırasında yapmaları gerekenleri hatırlatıyor.

Tatil yaklaştıkça uzun yolculuk hazırlıkları da hızlandı. Tatil ziyareti ya da kısa bir tatil de olsa 9 günlük tatil döneminde trafik yoğunluğu artıyor. Tatil boyunca uzun bir yolculuğa çıkacak sürücülerin yolculuğu daha güvenli hale getirecek bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul BoranGüvenli bir yolculuk için yapmanız gerekenleri anlattı.

Seyahatinizden önce aracınızın bakımını yaptırdığınızdan emin olun.

Aracın lastiklerinin ve aküsünün mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini, aracın motor bakımının da tatil öncesinde yaptırılması gerektiğini belirten Dr. Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, “Araçlarda her şey yolunda gibi görünse de şehir içi trafikteki gizli sorunlar uzun yollarda ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce aracınızın lastiklerini ve aküsünü kontrol ettirmenizde fayda var. Lastiklerinizin diş derinliği yetersizse yenileriyle değiştirilmeleri gerekir. Havaların ısınmasıyla birlikte kış lastiklerinin mevsime uygun lastiklerle değiştirilmesi gerekiyor. Aracınızın yolla tek temas noktasını temsil eden lastikler, sürüş güvenliğinin en önemli unsurudur. Yapısı gereği yaz şartlarına uygun olmayan kış lastikleri kullanıldığında yaz aylarında aracın yol tutuşu azalmakta, fren mesafesi artmaktadır. “Ayrıca yapısı gereği sıcak mevsimde yolla temas eden yüzey daha geniş olacağından, sıcak mevsimde kış lastiği kullanılması durumunda yuvarlanma direnci artıyor, bu da sürüş güvenliğinin azalmasına ve yakıt tüketiminin artmasına neden oluyor. “

Araç bakımının yanı sıra sürücünün dikkat etmesi gereken şeyleri listeleyin. Fırtına, “Özellikle uzun yollarda gündüz yolculuklarına göre daha zor ve riskli olan gece yolculukları, yolların daha boş olması nedeniyle bazı sürücüler tarafından tercih ediliyor ancak araştırmalar, gece yolculuklarında gündüze göre üç kat daha fazla kaza meydana geldiğini gösteriyor. Mümkün olduğunca gündüz yolculuğunu tercih etmekte fayda var, gece yolculuğu yapıyorsanız ise iyi dinlenmiş yolculuk yapmanız önemli. “Yorgun ve uykuluyken direksiyon başına geçmemek, mümkünse dönüşümlü araç kullanmak, molaları ihmal etmemek önemli” dedi. Kazalarda üzücü sonuçların çoğunun emniyet kemeri kullanılmamasından kaynaklandığını vurgulayan Dr. FırtınaŞöyle dedi: “Yola çıkmak üzere araca binerken sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takması gerekmektedir. Ayrıca çocuğun emniyet kemerini de kontrol edin. Ayrıca yasal hız sınırlarına kesinlikle uyulmalıdır.”

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir