Bakan Abdottozzak en-Netşe yaptığı açıklamada konuya ilişkin bilgi verdi.
Netşe, ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden kısa süre sonra telekomünikasyon şirketlerinin güneydeki Refah kenti ve kuzey bölgelerdeki tesislerini yeniden işletmeye aldıklarını söyledi.
Bu adımın, İsrail saldırılarından etkilenen bölgelerde temel hizmetlerin yeniden sağlanması çalışmaları kapsamında atıldığını kaydeden Netşe, şöyle konuştu: “Teknik ekipler, hasarı onarmak ve mümkün olan en kısa sürede iletişim ve internet hizmetlerini sunmaya başlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.” bilgisini paylaştı.
Netşe, sahadaki olumsuz koşullar nedeniyle teknik ekiplerin Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerine erişiminin kesintiye uğradığını vurgulayarak, bu durumun internet hizmetinin sürekliliğini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
Filistinli bakan, onarımın en hızlı ve verimli şekilde gerçekleştirilebilmesi için yetkili makamlara teknik ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma çağrısında bulundu.
İsrail’in Gazze Şeridi’nde 15 aydan fazla süren soykırımın bir parçası olarak düzenlediği saldırılar nedeniyle sabit hat, mobil ve internet iletişim hizmetleri sık sık kesintiye uğradı.
İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması ve esir değişimi
Arabulucu ülkelerden biri olan Katar, 15 Ocak’ta İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes ve esir değişimi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Anlaşma 19 Ocak Pazar günü TSİ 12:15’te yürürlüğe girdi.
İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı ve 471 gün süren saldırılarda 46 bin 913 kişi hayatını kaybetti, 110 bin 750 kişi de yaralandı.