5 online alışverişten 2’si mobilden yapılıyor – Son Dakika Ekonomi Haberleri

0

Finansal işlemlerden alışverişe, eğlenceden bilgiye erişime mobil cihazlar pek çok kullanıcı için hayatın merkezi haline geldi. Statista tahminleri, akıllı telefon kullanıcı sayısının 6,92 milyarı aştığını gösterirken, bu rakam dünya nüfusunun yüzde 86,29’una tekabül ediyor.

Easyapp’in geliştiricisi Taptoweb’in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Enes Zahid Urhan, geleneksel alışveriş alışkanlıklarının dijitalleşmesiyle desteklenen mobil uygulamalara olan talep hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Her 5 çevrimiçi alışverişten 2’si mobilden yapılıyor

Akıllı telefonların yaygınlaşması alışveriş alışkanlıklarını mobil cihazlara da getirdi. Insider Intelligence tahminleri, mobil e-ticaret satışlarının 534 milyar doları aştığını ve bugün toplam perakende e-ticaretin %43,4’ünü oluşturduğunu ortaya koydu. Mobil e-ticaret satışlarının %87,2’sinin akıllı telefonlardan yapıldığı gözlemlendi.

Bu durum, satış kanallarında dijitale öncelik veren markaların ve e-ticaret pazaryerlerinin mobil uygulamalara olan talebini artırdı. Mobil aplikasyonlar üzerinden kullanıcılarına özel sadakat programları sunabilen markalar, yeni bir sektör gelişimini de teşvik etmiş oldu.

Yazılım sektöründe talep, arzdan 5 kat daha hızlı büyüyecek

Gartner, düşük kodlu veya kodsuz geliştirme gibi yeni teknolojiler ortaya çıktıkça mobil uygulama geliştirme hizmetlerine olan talebin arzdan en az 5 kat daha hızlı artacağını tahmin ediyor. Teknik bilgi ve programlama becerisine sahip olmayan kullanıcıların mobil uygulama geliştirmesine olanak tanıyan bu teknolojilerin yarattığı pazarın 2023 yılında 21,2 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması öngörülüyor.

“Akıllı cihazlar ile mobil uygulamalar geliştirilebilir”

Low-code ve no-code geliştirme teknikleri ile akıllı telefonlardan ve mobil cihazlardan bile kodlama yapılmadan mobil uygulama geliştirilebileceğini söyleyen Enes Zahid Urhan, Easyapp gibi uygulamaların öncülüğünü yaptığı bu teknolojinin markaya marka olma imkanı sunduğunu söyledi. mobil uygulamalar aracılığıyla dünyanın her yerindeki kullanıcılara ulaşabilmektedir.

Konut, hukuk, içerik yönetim sistemi, perakende, sosyal medya ve akıllı şehircilik gibi farklı kategorilerde oluşturulmuş hazır altyapı ile uygulama geliştirmeyi sağlayan kodsuz geliştirme araçları, Türkiye’deki markalara, işletmelere, KOBİ’lere ve hatta kamu kurumlarına dijital dönüşüm sağlıyor. ucuz, pratik, etkili ve verimli bir şekilde ulaşılabilir kılan seçenekler olarak öne çıkmıştır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.