2023 yılının öne çıkan meslekleri belli oldu!

0

İş dünyasının popüler uygulaması LinkedIn, son beş senenin en fazla talep gören mesleklerini duyurdu. Listede teknoloji ağırlıklı meslekler öne çıktı. Zirvedeki meslek gelişen oyun sektörünün etkisiyle Game Designer olurken ikinci sırada ise büyüyen kripto para piyasasının etkisiyle Blockchain Developer yer buldu. İşte 2023 yılının öne çıkan meslekleri…

Oyun tasarımcıları, oyun konsolları, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler şeklinde dijital ortamlarda oynanan oyunlarda vaka örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlar şeklinde çeşitli unsurları oluşturmaktan mesuldür.
Blokzincir geliştiricileri; kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler ve daha birçok vasıta geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar.
Gelişme uzmanları, hizmet verdikleri firmanın büyümesine ve gelirini artırmasına destek olmak için pazarlama ve ürün geliştirme ekipleriyle ortaklık yaparak yeni pazar ve alan kişi fırsatlarını belirler.
Satın alan Başarı Uzmanları, bir müşterinin satın almış olduğu ürün yada hizmetten eksiksiz olarak faydalandığından ve mümkün olan en iyi deneyimi yaşadığından güvenilir olmak adına çeşitli kontakt kanalları vasıtasıyla ona destek ve yardım sağlar.
Oyun sanatçıları, 3 boyutlu modelleme ve illüstrasyon kullanarak dijital oyunlarda mekan ve karakter şeklinde sanat içerikli unsurlar oluşturmak için oyun tasarımcıları ve oyun geliştiricileriyle beraber çalışır.
Suni zeka mühendisleri; makine öğrenme algoritmaları tasarlayarak, makineleri tıpkı bir insan beyni şeklinde mantıklı ve verimli çalışacak şekilde programlanmasından mesuldür. Ek olarak bu programların işletilmesinden de sorumludurlar.
Oyun Geliştiriciler, dijital ortamda oynanan bir oyunu teknik gereksinimler ve oyunun hangi platformda olduğuna bağlı olarak değişik türde kodlama dilleri ile sıfırdan oluşturan yazılım uzmanlarıdır.
Hasta koordinatörleri, hastanın sıhhat ve tedavi gereksinimlerini yönetmeye destek olurken hem de hasta ile sıhhat kuruluşu içinde yaşanmış olan problemlerin çözümüne aracı olmak ve alan kişi memnuniyetini sağlamakla mesuldür.
Konsept sanatçıları, bir oyun yada animasyonun temel tarzını belirleyen ve projede yer alacak tasarım fikirlerinin iyi mi görüneceğini çoğu zaman 2 boyutlu olacak şekilde oluşturan görsel sanatçılardır.
Yazılım kalite güvence mühendisleri, yazılım ürünlerinin istenen kaliteyi ve geliştirici şirket tarafınca belirlenen standartları karşılamasını sağlamak için yazılım geliştirme sürecinin her adımını izler.
Robotik mühendisleri, imalat başta olmak suretiyle birçok endüstride kullanılan robotların ve robotik sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve yapılandırılmasından mesuldür. Ek olarak bu sistemleri kontrol etmek için yazılım sistemleri de oluştururlar.
Veri mühendisleri, bir organizasyon içindeki çeşitli kaynaklardan gelen verileri tasarlayarak, inşa ederek, entegre ederek ve yöneterek veri altyapısını hazırlayan yazılım mühendisleridir.
Back End Developerler, yazılım projelerinin arka planda emek vererek son kullanıcılara görünmeyen sistemleri inşa eder ve kodlar. Ek olarak görevli oldukları proje ve programların sorunsuz çalışmasını sağlamaktan da sorumludurlar.
3D modelleme uzmanları, bilgisayar destekli tasarım programlarının yardımıyla üç boyutlu model tasarımları yada nesne görselleri oluşturan multimedya sanatçılarıdır.
Ürün sahipleri, bir ürünün kıymetini en üst düzeye çıkarmak için ürünün tasarlanması, geliştirilmesi, kullanıma sunulması, takip edilmesi ve ürüne hizmet edecek yeni çözümlerin araştırılması dahil bir takım görevden mesuldür.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.